Форум за дограма, врати, прозорци

 
vladovasilev
Нов
Мнения: 7
Регистриран: 10:38, 28 дек 2006
Контакти:

Как да поддържаме PVC дограмата

11:27, 28 дек 2006

Ето малко полезни съвети, свързани с поддръжката на PVC дограма:

* Необходимо е периодически да се смазват всички заключващи механизми и панти на прозорците и вратите от PVC дограма.
* Не допускайте попадането на пясък, вар, строителен разтвор и др. замърсяващи вещества в механизмите.
* Поддържайте уплътнителите чисти, не допускайте натрупването на прах върху тях. Съществуват специални препарати които предпазват гумените уплътнения от атмосферни влияния и ги правят по-гъвкави.
* Прозорците са изготвени от пластмасови прифили, които са устойчиви на слънчева светлина и на атмосферни влияния. За измиване на стъклата и рамките могат да се използват обикновени миещи средства, които не съдържат абразивни добавки, киселини и силни разтворители. За белите профили предлагаме препарати, които почистват полепнали по тях прашинки, натрупани с течение на времето. Има антистатичен ефект и образува UV-защитен слой върху профилите.
 
Потребителски аватар
TEHTA
Активен
Мнения: 73
Регистриран: 21:04, 21 мар 2009
Местоположение: ГАБРОВО
Контакти:

17:05, 18 апр 2009

Ако вси4ки спазват тези указаниа ще удължат живота на тихната дограма
Изображение
 
invitro_
Нов
Мнения: 7
Регистриран: 15:01, 07 яну 2010

15:18, 07 яну 2010

Съвети за първоначално почистване на дограмата
При монтажа на дограмата, върху нея може да попадне мазилка, цимент и др. След завършване на монтажа, трябва много внимателно да ги отстраните с вода или с някакъв домакински почистващ препарат /малко количество/, за да не се наруши уплътнението и повърхността на дограмата.

- Проветряване на помещенията с PVC дограма или алуминиева дограма
Прозорците и вратите, произведени и монтирани от нас, се затварят много плътно – осигуряват отлична термозащита и спестяват разходи за отопление. За да съхраните здравословен климат в помещението, е необходимо да проветрявате няколко пъти на ден, дори и през зимата /когато стените и мебелите са затоплени, няма да загубите много от топлината на помещението при редовно проветряване/. Препоръчваме Ви всяка сутрин да проветрявате от 10 до 20 минути. През деня проветрявайте няколко пъти за по 5 минути.

- Съвети за почистване на PVC дограма или алуминиева дограма
Не употребявайте за почистване груби и агресивни почистващи вещества или такива, съдържащи ацетон, защото ще нарушите уплътнението и повърхността на дограмата. Препоръчваме да почиствате Вашата PVC дограма с PVC-почистващ препарат. Освен това трябва поне веднъж годишно да капвате по 1 капка масло в обкова /елементите, които отварят и затварят дограмата/, за да може тя да се отваря и затваря безпроблемно.

Ако спазвате тези съвети ще се радвате дълги години на Вашата PVC дограма или алуминиева дограма.

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост