Форум за дограма, врати, прозорци

 
DesireToFire
Активен
Мнения: 61
Регистриран: 10:37, 21 сеп 2011
Местоположение: Sofia

Как да намалим студените повърхности?

16:34, 07 ное 2011

При намаляване на студените повърхности вие ще елиминирате конденза и подобрите топлоизолацията и комфорта, същевременно разходите за отопление ще спаднат.

Дограмата - съвременните многокамерни РVС профили притежават достатъчно нисък коефициент на топлопреминаване, което гарантира, че повърхностната температура на профила ще е достатъчно висока, за да няма конденз по самия профил.

Стъклопакетите - ако те са изработени с обикновено стъкло, рискувате при висока влажност да се получи конденз по тях. Препоръчваме ви да поръчате стъклопакети с нискоемисионното К-стъкло. То има по-нисък коефициент на топлопреминаване, в резултат на което вътрешното стъкло остава по-топло с няколко градуса, избягва се конденза по него и се понижават разходите за отопление.

Топлоизолация - последните строителни норми изискват висока степен на топлоизолация на стените, но за съжаление повечето жилища са построени преди те да влязат в сила, а и някои строителни предприемачи, в стремежа си да спестят разходи, не изпълняват нормите докрай. Ако външните ви стени не са добре изолирани, по тях ще се образува конденз. Поставянето на външна изолация (не препоръчваме вътрешната поради редица недостатъци) ще повиши повърхностната температура на стените, с което ще елиминира конденза, ще намали разходите за отопление и ще подобри комфорта в помещението, защото ще намалеят температурните разлики в различните му части и усещането за "лъхане" на студ от стените.

Режим на отопление - ако отоплявате помещението само за няколко часа на ден, дори при наличие на-добра външна изолация, рискувате появата на конденз, тъй като краткото време, през което отоплението работи, често не е достатъчно за да се затоплят стените.
 
lipov
Активен
Мнения: 132
Регистриран: 14:55, 05 юни 2011
Местоположение: София
Контакти:

12:19, 09 ное 2011

Браво...четете в нета..... :D
ЕМТЕКС -ТРЕЙД ЕООД телефон 0879 629 033
ВАШИТЕ ПРОЗОРЦИ
www.mtextrade.com
 
siamon
Нов
Мнения: 1
Регистриран: 12:46, 23 юли 2013

12:48, 23 юли 2013

Безспорно е значението на вида стъклопакет, който ще се вложи в новите прозорци. Той съставлява до 75 % от площта на прозореца. Най-важен фактор в случая обаче пак е топлоизолацията, постигана с един или друг вид. Главната разлика е между така нарачения обикновен стъклопакет – бяло/бяло и така нарачения нискоемисиен стъклопакет. За разлика от първия, нискоемисийният предлага почти два пъти по-добра топлоизолация.

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост