| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fabioso Новопостъпил
|
Пуснато на: 19:31, 05 Октомври 2009 Заглавие: Хора, коя фирма за ПВЦ дограма и какъв профил ? |
|
|
знам ,че има подобна тема тук , но и от нея не се разбира кой знае какво .
значи до колкото разбирам 2 са основните и най-важни неща в бизнеса със сменянето на дограма:
1. Какъв ще е профилът
2. Коя фирма ще го достави и монтира
Oсобено точка 2 май се оказва супер важна заради немарливостта при монтажите и взимане на размери на някои бг фирми .
Моля , за честен и откровен съвет относно тези 2 точки и то само от хора , които разбират за какво говорят , тъй като от някои постове се вижда ,че съвети дават хора , които не са добре запознати с тази сфера.
Благодаря Ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
Google Ads
|
|
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 08:11, 07 Октомври 2009 Заглавие: |
|
|
По точка едно:- скъп(дебелостен и с оригинална армировка)
- не Български,но не и немски(немски профили в БГ няма)
По точка две:- някоя която няма да те преметне относно точка едно
- в интернет няма да намериш такава
Бих добавил и точка три,а и няколко подточки към точка две,но дискусията ще стане много дълга и пак няма да има полза.
В крайна сметка ще поръчаш във видна столична фирма и на добра цена  _________________
 |
|
|
 |
fabioso Новопостъпил
|
Пуснато на: 09:02, 07 Октомври 2009 Заглавие: |
|
|
| ivanoff написа: |
По точка едно:- скъп(дебелостен и с оригинална армировка)
- не Български,но не и немски(немски профили в БГ няма)
 |
до колкото знам профилите Тhyssen се правят в Германия . за другите не знам . все пак така и не видях конкретни имена във вашия пост. |
|
|
 |
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 09:51, 07 Октомври 2009 Заглавие: |
|
|
Профилите Thyssen се произвеждаха в Германия.В момента в България няма от къде да намериш такъв профил.Има обаче не лоша алтернатива:
inoutic
малко история _________________
 |
|
|
 |
Zornica Petrova Активен
|
Пуснато на: 18:58, 31 Октомври 2009 Заглавие: Re: Хора, коя фирма за ПВЦ дограма и какъв профил ? |
|
|
| fabioso написа: |
знам ,че има подобна тема тук , но и от нея не се разбира кой знае какво .
значи до колкото разбирам 2 са основните и най-важни неща в бизнеса със сменянето на дограма:
1. Какъв ще е профилът
2. Коя фирма ще го достави и монтира
|
Евентуално част от Критериите за избор на дограма:
-профил
-механизми
-стъклопакет
-услуги по поставяне на дограмата,
-комуникация в часта консултация,
-гаранции
-цена |
|
|
 |
s.sanev Новопостъпил
|
Пуснато на: 20:43, 31 Октомври 2009 Заглавие: |
|
|
| Какво бихте казали за дограма SCHUCO? |
|
|
 |
stostosto Новопостъпил
|
Пуснато на: 18:06, 03 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
Профилите Thyssen се произвеждаха в Германия.В момента в България няма от къде да намериш такъв профил.Има обаче не лоша алтернатива:
inoutic
малко история |
да ама това не е точно така, марката Тисен като прозоречна система не съществува от 2007, тъй като имат нов собственик горе на върха, фирмата Декьонинг, но профилите и заводът в Германия, гр. Боген са си едно и също нещо все още, просто профилите се казват с ново име, Inoutic, нищо друго няма променено, Господин Ivanoff! |
|
|
 |
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 20:21, 03 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
нама нищо друго променено
Това са приказки за пред клиентите,не за мен.Не се обръщай към мен _________________
 |
|
|
 |
stostosto Новопостъпил
|
Пуснато на: 13:41, 04 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
нама нищо друго променено
Това са приказки за пред клиентите,не за мен.Не се обръщай към мен |
Няма нужда да убеждавам Вас, Господин Иванов, щом слагате под всяко изказване лого Ремонти, значи сте още един убеден в себе си Специалист"
Проектант съм от доста години, смея да твърдя за фактите около този профил, защото няколко пъти съм ходил в завода на Тисен в гр. Боген, имам личен приятел там и от просто любопитство съм се разхождал из производството...Немците с гордост показват технологиите си...и по принцип има защо...Вие колко пъти сте ходили там, Господин Иванов??? Или сте обиколили всички производства по света, за да твърдите врели -некипели...?
Уважавам тези форуми, макар че и доста глупости и злоупотреби се пишат тук, но все пак са полезни на хората. Така че моля Ви, не говори добре за Вашия Професионализъм....пък нали сиреч за това се борите тук....  |
|
|
 |
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 19:13, 04 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
"Проектант"
И какво си проектирал?
Банички в Полски Тръмбеш?
Не се обръщай към мен!!!
Пляскай си глупостите без да слагаш моето име. _________________
 |
|
|
 |
stostosto Новопостъпил
|
Пуснато на: 14:08, 05 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
Май се засегнахте , Господин Ivanoff! Аз коментирам Вашите глупости...но да не занимаваме хората тук с болното ви его...няма смисъл! ...хайде със здраве и не дрънкайте толкова глупости наляво надясно....качете ги на сайта си...пък дано помогнете на някого там!
Защо се засягате, нали сте специалист...? Значи няма защо да се ядосвате! |
|
|
 |
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 18:17, 05 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
Пак пишеш моето име!
Пишеш моето име!
Ти малоумен ли си?Какво не разбра?
Разбира се,че се засягам.Твоето мнение не струва.Ти си анонимен.Никой.
А зад моето мнение стои истински човек,който си има име,репутация,адрес и телефон.Това е. _________________
 |
|
|
 |
Stola Новопостъпил
|
Пуснато на: 14:07, 09 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
| Подкрепям мнението на stostosto, запознат съм много добре с този профил Thyssen, сега Inoutic, бил съм на Fensterbau - панаира в Нюрнберг и смея да твърдя, този профил се произвежда в Германия в Бавария...и производството е едно от първите въобще за полимери като прозоречни системи...Така че няма да е зле наистина Господинът Ivanoff наистина да успокои "топката" и да не разпространява неверни информации, а да се държи професионално като истински Профисионалист, за какъвто се представя във форума. Тук се споделят мнения и съвети, но не трябва да се говорят глупости, все пак всички искаме да сме си полезни. Разбирам стремежа на Ivanoff да си рекламира дейността и да си изказва мнението на всяка тема, няма лошо...но без да се разпространяват такива неверни данни..все пак страдат от това много фирми, които работят с този много добър профил....! |
|
|
 |
ivanoff Посетител

|
Пуснато на: 17:15, 09 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
Профила не лош,казах го още в началото.
Но няма нищо общо със стария Thyssen.
Против съм да лъжете хората.
И това ли са неверни данни:
L 710/RD - 10,66
L 710/FD - 5,97
Z 710/RD - 11,33
Z 710/FD - 6,74
NA 65 2,95
NA 65 1,50
Да обяснявам ли още?
Готов съм да обясня на всеки който пожелае.
А колкото до дейноста която ivanoff рекламира - тя нямаше да съществува ако не бяхте вие  _________________
 |
|
|
 |
Петър Кънчев Новопостъпил
|
Пуснато на: 10:22, 15 Ноември 2009 Заглавие: Re: Хора, коя фирма за ПВЦ дограма и какъв профил ? |
|
|
1.Най-важното е да е вносна (Рехау,Шуко,Кьомерлинг,Саламандър и др.)но и да е на някой от големите производители на "пластмаса" защото те хварлят огромни суми за подобряване на формулите на материалите който произвеждат.Слагат си името на продукта и с това гарантират качеството му,а дали е "теглен"профила в Германия или в Полски трамбеш не е от значение има европеиски стандарти който трябва да се спазват за да се продава в европеиския съюз.А и всичко вече се произвежда в Китай.Завод обурудван с най-добрите машини и контролиран по немски в Полски тръмбеш е по-добър от "Кремиковци" но в Берген например.
2.Втория въпрос е доста по-сложен и най-добрия профил не става за нищо ако незнаеш какво правиш.По принцип е добре да изпозваш някоя от големите фирми в България много по-малко вероятно е да те излъжат (човека взе парите и .....)но там качеството е кошмарно. Работниците са претрупани от работа нямат време да се занимават с "подробности" като нивелация достатъчен брои дюбели и т.н,материалите са най-евтините на пазара понеже печалбата е всичко, а кадето се издъним ще компенсираме с реклама ("балъци "много).Моят съвет е търси малка фирма препоръчана от познати, приятели и колеги.За малките е важно да ги препоръчват защото нямат пари за реклама и и следователно се стараят ,но и там има рискове .Всяка дограма е микс от много неща:
-профил-20%
-изработване на конкретния прозорец -20%
- монтаж-40%
-обков -механизмите на затваряне/отваряне-15%
- други -5 %
Опитай да събереш максимален % и няма да имаш проблем.Аз работя това от 7 години и в момента съм в Нитео ЕООД( www.niteo-bg.com)и смея да твърда че се добри но и да не поръчаш при тях (нас) това са нещата който да те ориентират ако ги следваш си ОК. |
|
|
 |
Marbata Новопостъпил
|
Пуснато на: 16:04, 16 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
| А защо да е най-важно профилът да вносен? Моля уточнете! |
|
|
 |
Петър Кънчев Новопостъпил
|
Пуснато на: 18:27, 16 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
| Marbata написа: |
| А защо да е най-важно профилът да вносен? Моля уточнете! |
Разработването на "пластмасата" фалцове,скосявания,стъпки и др строго професионални неща изискват всекидневна работа,специалисти с високи заплати ,скъпи лаборатории ,последователност (от 30 г. швабите правият PVC дограма за да се получи това което е днес) все неща който неможем да си позволим.Нашата дограма е купена от някой чужд производител и :
1.За да тия продадат значи те са поне 3-4 апгреида(подобрявания) напред
2.Освен остаряла след това е и побългарена
Но освен вносна трябва и да е на доказана фирма (в предишния пост съм изброил част от тях).Един интересен факт е че Германия е страната в европа която произвежда наи-много стоки които не отговарят на европеиските стандарти ,така че немско не винаги означава добро но щом става въпрос за дограма българско със сигорност означава ......... работа. |
|
|
 |
TEHTA Посетител

|
Пуснато на: 22:36, 18 Ноември 2009 Заглавие: |
|
|
REHAU- за цена и качесто си засужава,но не е само в профила,тоест,има обков има стъка които са много важен фактор в избирането на дограмата  _________________
 |
|
|
 |
georgigoge Новопостъпил
|
Пуснато на: 16:43, 03 Декември 2009 Заглавие: |
|
|
за профил не мога нищо да ти кажа, приятел, защото не разбирам
за фирма ти препоръчвам ворошилов - преди една година ми направиха дограмата и проблем не съм имал. това ми е лично наблюдение - работиха старателно поне по мойта дограма
и успех с новата дограма  |
|
|
 |
solaris-75 Новопостъпил

Регистриран на: 08 Декември 2009 Мнения: 13 Местожителство: гр.Бургас
|
Пуснато на: 16:02, 08 Декември 2009 Заглавие: |
|
|
Здрасти,бих отговорил че ние като сме от 14 години на пазара,няма значение дали профила е немски или турски,важното е изработката
Ние в момента предлагама страхотна промоция ,влезте на сайта ни и се възползвайте
www.solaris-75.dir.bg |
|
|
 |
|