Форум за дограма, врати, прозорци

ПрофилПрофил    СъобщенияСъобщения    Регистрирайте сеРегистрирайте се     ТърсенеТърсене    ПотребителиПотребители   Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори    ВходВход  RSS емисия за последните теми от  (скоро!)
К-стъкло за или против, посока юг-запад?

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.dograma.eu Форуми -> Общи теми за дограма
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zerozero
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 21:44, 20 Януари 2010    Заглавие: К-стъкло за или против, посока юг-запад? Отговорете с цитат

Здравейте на всички, предстои ми смяна на дограма и си бях решил да е К-а стъкло щото където бях прочел все пише че е доста по добре с него зимата или поне така ни с струва. Къщата е тухлена, изложението ми е юг и запад, но слънце зимата не влиза предвид че съм на първи етаж и отсрещната кооперация пречи на слънцето. Лятото от юг пече само на терасата но от запад когато вземе да пада пече в стаята. И тук изниква следното ми притеснение. След като К-а стъкло задържа топлината да не "бяга" няма ли лятото да стане като парник вътре??? има ли смисъл в случая да слагам К-а. Интересно е че които и майстор да съм питал до сега какво стъкло си е сложил тои у тях, всеки казва обикновено, но при въпроса към потребителите всеки казва К-а
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Google Ads    
BJ-SYST
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 12:12, 21 Януари 2010    Заглавие: Re: К-стъкло за или против, посока юг-запад? Отговорете с цитат

zerozero написа:
Здравейте на всички, предстои ми смяна на дограма и си бях решил да е К-а стъкло щото където бях прочел все пише че е доста по добре с него зимата или поне така ни с струва. Къщата е тухлена, изложението ми е юг и запад, но слънце зимата не влиза предвид че съм на първи етаж и отсрещната кооперация пречи на слънцето. Лятото от юг пече само на терасата но от запад когато вземе да пада пече в стаята. И тук изниква следното ми притеснение. След като К-а стъкло задържа топлината да не "бяга" няма ли лятото да стане като парник вътре??? има ли смисъл в случая да слагам К-а. Интересно е че които и майстор да съм питал до сега какво стъкло си е сложил тои у тях, всеки казва обикновено, но при въпроса към потребителите всеки казва К-а

Задължително с К СТЪКЛО - и като представител на дограмаджийския бранш и като потребител. За подробности - имате лично съобщение
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zerozero
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 13:54, 21 Януари 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съвета, отговорих и на ЛС-а Smile
Върнете се в началото
BJ-SYST
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 14:57, 21 Януари 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

Имате ново ЛС.
Върнете се в началото
fidanov
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 10:49, 11 Февруари 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

Излезе нов вид стъкло (високоенергийно), оп-скъпо е, но си заслужава.Има двойна функция- зимата има свойствата на Ка стъклото и е фотосоларно, т.е. лятото спира слънчевата топлина. Сложих го вкъщи (югозапад) и съм много доволен.
Върнете се в началото
lord
Новопостъпил

Местожителство: София

МнениеПуснато на: 19:04, 16 Февруари 2010    Заглавие: Според изложението на стаите. Отговорете с цитат

Според изложението на стаите.Там,където много се затопля през лятото е добре да се използва 4-сезона.

http://dogramasalamander.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
jorkolino
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 13:10, 04 Октомври 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

BJ-SYST написа:
Имате ново ЛС.

Къв тези които обменят инфо на ЛС, има ли възможност отговорите да ги публикувате публично, за да се възползваме от информацията и останалите потребители. Благодаря.
Върнете се в началото
kaicydim
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 18:30, 06 Октомври 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично съм ЗА К-стъклото, при всички положения, пази топлото отвътре-навън, но и отвън-навътре, което е важно през лятото, Само трябва да се пазиш от слънцето през лятото, външните щори/кепенци са добър избор
Върнете се в началото
jorkolino
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 11:49, 18 Октомври 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

Ка стъклото с външни щори, да. Но си ограничава6 видимата светлина. Ако питаш мен, въобще не се чуди ми си слагай 4сезонно. То едионствено може да филтрира топлината от слънчевите лъчи, като същевременно пропуска видимата доста добре. Това с К-стъкло няма да постигнеш, тъй като то блокира дълговълновата инфрачервена радиация, такава в спектъра на слънцето е малко, и почти цялата топлина от директно слънцегреене лятно време ти идва вътре (плюс ултравиолет която се трансформира в топлина след попадане в стаята). За държава с ясно изразени летен и зимен сезон решението е 4С, за юг и запад пък съвсем.
Друг е въпроса, с какъв произход е стъклото, производител, техн. характеристики и т.н. Щот тук изведнъж се оказва че всеки работи с такива стъкла, досущ кат оригинала . Wink

Последната промяна е направена от jorkolino на 14:25, 18 Октомври 2010; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото
jorkolino
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 11:54, 18 Октомври 2010    Заглавие: Re: К-стъкло за или против, посока юг-запад? Отговорете с цитат

zerozero написа:
Здравейте на всички,.... Интересно е че които и майстор да съм питал до сега какво стъкло си е сложил тои у тях, всеки казва обикновено, но при въпроса към потребителите всеки казва К-а

На потребителите им се казва че е Ка, а какво е всъщност кой знае Laughing
kaicydim
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 16:01, 18 Октомври 2010    Заглавие: Отговорете с цитат

с 6 квадрата джам юг и юг-запад смятам да се топля само декември-февруари, а междинните сезони да кяра от слънцето, Пък лятото ще охлаждаме жпрез проветрение нощем
Върнете се в началото
sheremetov
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 14:16, 28 Февруари 2011    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също ще препоръчам използването на нискоемисийно стъкло. Разбира се комбинацията - Ка-стъкло със слънчезащитно, например Сънерджи на AGC glass / http://www.yourglass.com/agc-glass-europe/gb/en/products.html/, също е много добра. Все пак западното изложение е доста натоварено откъм соларна енергия. Колкото се отнася до изток - там нискоемисийно стъкло в съчетание с бяло ще върши отлична работа.
И да не забравите да си поръчате газ ''аргон'' за запълване на пространството м/у стъклата - подобрява значително топлоизолацията на стъклопакета.
А ако решите да си сложите дървена дограма....
0887/ 399 330
http://www.idialbg.com/index.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.dograma.eu Форуми -> Общи теми за дограма Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
ФИРМИ ЗА ДОГРАМА
  Линк към сайта на Вашата фирма тук?

РЕКЛАМИ

Вход
Потребител: