Форум за дограма, врати, прозорци

ПрофилПрофил    СъобщенияСъобщения    Регистрирайте сеРегистрирайте се     ТърсенеТърсене    ПотребителиПотребители   Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори    ВходВход  RSS емисия за последните теми от  (скоро!)
Въпрос за стъклопакета

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.dograma.eu Форуми -> Общи теми за дограма
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zombayo
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 00:03, 06 Юни 2008    Заглавие: Въпрос за стъклопакета Отговорете с цитат

Искам да попитам как е по-добре да се направи
дали троен стъклопакет 24 мм със следните дебелини 3 стъкла по 4 мм или двоен стъклопакет със 2х4 мм стъкла. Въобще заслужава ли си да слагам троен стъклопакет при толкова малко разстояние между стъклата и дали няма да е по-добре да сложа двойния в такъв случай
Или по-точно интересува ме какво трябва да е минималното разстояние между отделните стъкла за да няма голямо топлоотделяне.
Надявам се да не задавам твърде глупав въпрос Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Google Ads    
benidi
Новопостъпил

МнениеПуснато на: 14:50, 11 Юни 2008    Заглавие: НЕ Отговорете с цитат

Привет!
С TEKSO коментирах същия казус, след като ги открих.
Обясниха ми, че троен стъклопакет било най-хубаво да е с три стъкла от по 4мм или едното от тях да е 6, т.е. дебелина 32 или 34 мм съответно. Обаче това май е възможно при 5-камерните профили. Смъквало се ефективността под единица, за разлика от двойния, където е близо двойка. Ако слагаш двоен, то избери Ка стъкло.

За повече въпроси, ако мога да помагам: Васко
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vallex
Новопостъпил

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: 21:59, 20 Март 2009    Заглавие: Re: НЕ Отговорете с цитат

Смъквало се ефективността под единица, за разлика от двойния, където е близо двойка.
Very Happy
Не съм чувал коефициент на топлоизолация да е под 1
Върнете се в началото
TEHTA
Посетител

Местожителство: ГАБРОВО

МнениеПуснато на: 15:15, 18 Април 2009    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз несам чувал
Посетител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: 16:59, 19 Април 2009    Заглавие: Отговорете с цитат

Стъклопакет (5мм+триплекс) U=0.9W/m²k
Новопостъпил

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: 23:08, 27 Май 2009    Заглавие: Отговорете с цитат

http://ei-education.aarch.dk/fileadmin/filer/EI-Education/EI-EDUCATION/low_energy_windows.doc
Ако гледаш само стъклопакета мога и да се съглася.За примера , който даваш мога да поспоря , но винаги бих се радвал да науча нещо ново защото в спора се ражда истината !
Върнете се в началото
Zornica Petrova
Активен

МнениеПуснато на: 21:10, 15 Юли 2009    Заглавие: Re: Въпрос за стъклопакета Отговорете с цитат

Zombayo написа:
Искам да попитам как е по-добре да се направи
дали троен стъклопакет 24 мм със следните дебелини 3 стъкла по 4 мм или двоен стъклопакет със 2х4 мм стъкла. Въобще заслужава ли си да слагам троен стъклопакет при толкова малко разстояние между стъклата и дали няма да е по-добре да сложа двойния в такъв случай
Или по-точно интересува ме какво трябва да е минималното разстояние между отделните стъкла за да няма голямо топлоотделяне.
Надявам се да не задавам твърде глупав въпрос Smile

На мен ми обясниха, че тройния стъклопакет да бъде с обща дебелина поне 32 мм, като по- препоръчително е да към 40мм, като ако основната цел е да се подобри шумоизолацията е препоръчително да се използва слойно стъкло поне 6мм.
Върнете се в началото
TEHTA
Посетител

Местожителство: ГАБРОВО

МнениеПуснато на: 12:08, 08 Август 2009    Заглавие: Отговорете с цитат

Стаклата трябва да са със различен диаметър зада се избегне резонанса Laughing ,иначе и 50мм да сожиш фаида никаква за (шумо изололиране)
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.dograma.eu Форуми -> Общи теми за дограма Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
ФИРМИ ЗА ДОГРАМА
  Линк към сайта на Вашата фирма тук?

РЕКЛАМИ

Вход
Потребител: